Από το Blogger.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 50!" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ


                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ "ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 50!"
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ IDEC ΑΕ

Οι Κοινωνικές Δομές της Τράπεζας Χρόνου και του Γραφείου Διαμεσολάβησης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και η IDEC AE διοργάνωσαν με επιτυχία Ενημερωτική Ημερίδα, πριν από λίγες ημέρες, στο κτήριο των μόνιμων κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας «Πειραιάς_Λιμάνι Αλληλεγγύης» στον Πύργο του Πειραιά.
Κατά την έναρξη της Ημερίδας χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της IDEC Α.Ε. Σοφία Σπηλιωτοπούλου.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα MENTA50+ και i-TREASURE, που υλοποιεί η IDEC A.E. σχετικά με την ψυχική και σωματική ευεξία ατόμων ηλικίας άνω των 50 ετών και την προαγωγή της χρήσης νέων τεχνολογιών. Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση του στόχου της Ημερίδας, της Εταιρείας IDEC A.E., οι μέθοδοι για την ψυχική ευεξία των ατόμων ηλικίας άνω των 50 ετών, των εκπαιδεύσεων και του βιβλίου MENTA50+ από το στέλεχος της IDEC A.E. Όλγα Αναγνωστάκη καθώς και του προγράμματος i-Treasure «Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού για να γίνει ελκυστική η μάθηση στους ηλικιωμένους» από το στέλεχος της IDEC A.E. Ευαγγελία Ανθοπούλου. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικές ασκήσεις.
Η Ημερίδα στηρίχθηκε από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ

Τι είναι η Τράπεζα Χρόνου; Δομή, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε ωφελούμενα άτομα να συναλλάσσονται μεταξύ τους, σε συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα, για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας μονάδες εναλλακτικού συστήματος.

ΔΟΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ακτή Ποσειδώνος 2-4, Πύργος Πειραιά
τηλ. 2168003076-77 , 6940861819
email: unescop.domipirea@yahoo.gr
https://www.facebook.com/unesco.pireas.1

Οι δομές μας λειτουργούν καθημερινά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.Θα ήταν χαρά μας να τις επισκεφτείτε, να γνωρίσετε τους χώρους και να δείτε το έργο μας.