Από το Blogger.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΒΑΖΑΑR ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

 unescop2
Τράπεζα Χρόνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΒΑΖΑΑR ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΑΠΟ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Δομή της Τράπεζας Χρόνου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης και εορταστικό Bazaar Ανταλλαγής Τροφίμων, στο κτήριο των μόνιμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας  του Ομίλου, “Λιμάνι Αλληλεγγύης” στον Πύργο Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 2 - 4) την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 από τη 13:00 έως και τις 16:00.
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή, πιστός στη φιλοσοφία της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, διοργανώνει μία σειρά από γεύματα αγάπης σε όλα τα σπίτια απόρων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με τη συμμετοχή των σπουδαστών και καθηγητών του τμήματος Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά.
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ σε εορταστικό κλίμα, θα μαγειρέψουν νόστιμα γιορτινά εδέσματα και γλυκά για τις άπορες οικογένειες των Κοινωνικών Δομών.
Θα ακολουθήσει Bazaar ανταλλαγής τροφίμων όπου οι ωφελούμενοι θα παρασκευάσουν παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κουλουράκια, λουκουμάδες, δίπλες και άλλα τα οποία και θα ανταλλάξουν μεταξύ τους σε εορταστικό κλίμα!                                                                                     
Τα γεύματα και  το Bazaar θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
logo epanad
logo domes


Την τελευταία τριετία, μετά από την τεράστια οικονομική κρίση δημιουργήσαμε ένα από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, που υπάρχουν στην Ευρώπη, άρτια στελεχωμένα με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και ψυχή εθελοντή. Πρόκειται για μία σειρά καθετοποιημένων και άρτια οργανωμένων Δομών Ενάντια στη Φτώχεια. Έχουμε δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Πειραιά (το μεγάλο Λιμάνι) καθώς και στην Κόρινθο στο Περιγιάλι  και έτσι ολοκληρώσαμε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα δίκτυα αλληλεγγύης ενάντια στη φτώχεια.  Δημιουργήσαμε: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Έκτος, όμως, από τις προαναφερόμενες δομές, που ορίζονται από το πρόγραμμα, με δική μας πρωτοβουλία, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με επίκεντρο το παιδί και τις  ανάγκες του, έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές καταπολέμησης της φτώχειας ειδικούς τομείς όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Οι Δομές συμπληρώνονται και καλύπτονται από 2 Υπνωτήριο. 1 στον Πειραιά με 50 κλίνες και 1 στην Κόρινθο με άλλες 50 κλίνες. Προμετωπίδα της δράσης μας το σύνθημα «ΕΔΩ Η ΖΩΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΩΜΑ» - «ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ» «ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ». Ξεκινήσαμε και εξασφαλίζουμε 1.200 γεύματα/μήνα, 600 πακέτα τροφίμων, 3.000 διανομές/μήνα, 5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Στόχος μας, εκτός από την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας,  είναι να τον μετατρέψουμε σε πολυδύναμο χώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ

Τι είναι η Τράπεζα Χρόνου; Δομή, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε ωφελούμενα άτομα να συναλλάσσονται μεταξύ τους, σε συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα, για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας μονάδες εναλλακτικού συστήματος.

ΔΟΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ακτή Ποσειδώνος 2-4, Πύργος Πειραιά
τηλ. 2168003076-77 , 6940861819
email: unescop.domipirea@yahoo.gr
https://www.facebook.com/unesco.pireas.1

Οι δομές μας λειτουργούν καθημερινά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.Θα ήταν χαρά μας να τις επισκεφτείτε, να γνωρίσετε τους χώρους και να δείτε το έργο μας.