Από το Blogger.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


 unescop2
Τράπεζα Χρόνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, στα πλαίσια της Κοινωνικής Δομής της Τράπεζας Χρόνου, στο Δήμο Πειραιά, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το φαινόμενο της Φτώχειας, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας:
•    Εργαζόμενοι των δομών ενημέρωναν το κοινό για τις υπηρεσίες των δομών και μοίραζαν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε εμπορικά κέντρα, καταστήματα, λαϊκές κλπ.
•    Στο κτήριο των Δομών Ακτή Ποσειδώνος 2-4, Πειραιάς (1ος όροφος), συγκεντρώνονταν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις 09.00 έως τις 17.00.
•    Στο κτήριο των Δομών την ίδια μέρα και ώρα 20:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε γιορτή με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τον Βάϊο Πράπα ενώ δόθηκαν και παραδοσιακά κεράσματα.
Οι προγραμματισμένες δράσεις εντάσσονταν στα πλαίσια της προσπάθειας ευαισθητοποίησης / ενημέρωσης του κοινού που πραγματοποιούν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Πειραιά. Αντίστοιχες δράσεις κρίνονται απαραίτητες, δεδομένου ότι οι κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες της εποχής που ζούμε διευρύνουν το χάσμα μεταξύ εύπορων και οικονομικά ασθενέστερων τάξεων, με τις δεύτερες να αυξάνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Το γεγονός αυτό επιτείνει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για εθελοντική προσφορά και αλληλέγγυες δράσεις.
logo epanad
logo domes

Την τελευταία τριετία, μετά από την τεράστια οικονομική κρίση δημιουργήσαμε ένα από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, που υπάρχουν στην Ευρώπη, άρτια στελεχωμένα με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και ψυχή εθελοντή. Πρόκειται για μία σειρά καθετοποιημένων και άρτια οργανωμένων Δομών Ενάντια στη Φτώχεια. Έχουμε δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Πειραιά (το μεγάλο Λιμάνι) καθώς και στην Κόρινθο στο Περιγιάλι  και έτσι ολοκληρώσαμε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα δίκτυα αλληλεγγύης ενάντια στη φτώχεια.  Δημιουργήσαμε: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Έκτος, όμως, από τις προαναφερόμενες δομές, που ορίζονται από το πρόγραμμα, με δική μας πρωτοβουλία, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με επίκεντρο το παιδί και τις  ανάγκες του, έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές καταπολέμησης της φτώχειας ειδικούς τομείς όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Οι Δομές συμπληρώνονται και καλύπτονται από 2 Υπνωτήριο. 1 στον Πειραιά με 50 κλίνες και 1 στην Κόρινθο με άλλες 50 κλίνες. Προμετωπίδα της δράσης μας το σύνθημα «ΕΔΩ Η ΖΩΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΩΜΑ» - «ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ» «ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ». Ξεκινήσαμε και εξασφαλίζουμε 1.200 γεύματα/μήνα, 600 πακέτα τροφίμων, 3.000 διανομές/μήνα, 5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Στόχος μας, εκτός από την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας,  είναι να τον μετατρέψουμε σε πολυδύναμο χώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ

Τι είναι η Τράπεζα Χρόνου; Δομή, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε ωφελούμενα άτομα να συναλλάσσονται μεταξύ τους, σε συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα, για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας μονάδες εναλλακτικού συστήματος.

ΔΟΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ακτή Ποσειδώνος 2-4, Πύργος Πειραιά
τηλ. 2168003076-77 , 6940861819
email: unescop.domipirea@yahoo.gr
https://www.facebook.com/unesco.pireas.1

Οι δομές μας λειτουργούν καθημερινά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.Θα ήταν χαρά μας να τις επισκεφτείτε, να γνωρίσετε τους χώρους και να δείτε το έργο μας.